banner-creatieproces-white

Creatieproces

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.

Kennismaking

Is er een moment of een persoon in je leven waar je graag een tastbare herinnering aan wil? Samen gaan we op zoek naar de cast die het best bij jou en je verhaal past. Omdat bodycasting een intiem proces is dat ook emotioneel kan zijn, nodig ik je graag eerst uit voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we elkaar leren kennen en geef ik je alle informatie die je wenst.

Casting

Tijdens de casting maken we een 3D afdruk van jouw lichaamsdeel of dat van je dierbare vriend, ouder, baby of huisdier. We maken de afdruk in mijn atelier waar we alle privacy en rust hebben die nodig is. Eerst gaan we de juiste positie oefenen alvorens écht van start te gaan.

Wanneer deze bepaald is maak ik een alginaat aan wat aanvoelt als een lauwe pap. Alginaat is een medisch goedgekeurd product en is 100% veilig voor de huid. Nadat deze is opgesteven verwijderen we de handen en zit het werk er voor jullie op en ga ik er verder mee aan de slag.

De duur van een casting ligt tussen de 30 tot 90 seconden voor een baby, 3 minuten voor een handbeeld. Zwangere buiken, gezicht, borstbeeld en torso’s kunnen tot 30 minuten duren.

Sculptuur

Na de afdruk werk ik de cast af tot een unieke sculptuur. Het wordt een mooi interieurstuk dat een speciale plaats bij je thuis verdient. Ik lever het beeld af in een houten kader, op een metalen voetstuk, een zwarte stalen staander of in een geschenkdoosje. We maken een afspraak zodat je je beeld persoonlijk in ontvangst kan nemen.

Een afdruk van je zwangere buik of een borstbeeld van je vriend? Welke cast past bij jou?

Herinneringen maken door bodycasting

Soms zijn er van die momenten in het leven dat je de tijd stil wil zetten om langer te genieten van bijzondere gebeurtenissen. Andere keren wens je dat je nog een herinnering had van een bepaalde mooie tijd. Gewoon iets waar je kracht of vreugde uit kan putten. Marissa Moerman, oprichtster van Soy Bodycasting te Brecht (in België) heeft er haar werk van gemaakt om tijdloze en tastbare herinneringen te creëren met behulp van bodycasting. Marissa luistert naar jouw verhaal en maakt met veel liefde en passie jouw persoonlijke 3D afdruk, waar je jaren van zal genieten.

Wat is een 3D afdruk?

Nu vraag je je misschien af: wat is bodycasting? Een bodycasting is een 3D gipsafdruk van bijvoorbeeld je hand, buik, gezicht of borst en daar wordt dan een 3D gipsbeeld van gemaakt. Er wordt eerst een mal gemaakt van het gekozen lichaamsdeel. Dit wordt ook wel een alginaat genoemd en het voelt aan als een soort lauwe pap. Deze lauwe pap zal de mal vormen van jouw gekozen lichaamsdeel. Wanneer de mal is opgesteven, zal hier gips in worden gegoten. Het alginaat waar Marissa mee werkt, is medisch goedgekeurd en 100% veilig voor de huid.

Proces van een 3D afdruk

Het proces van een bodycasting is een intieme bezigheid en vergt veel aandacht. Marissa zal eerst een persoonlijke afspraak met je maken om te luisteren naar jouw wensen en om je beter te leren kennen. Daarna wordt je uitgenodigd in haar atelier, om in alle rust en privacy de mal te maken voor jouw 3D gipsbeeld. Voordat er aan het eindproduct wordt gewerkt, is er eerst tijd om te oefenen met verschillende poses van het lichaamsdeel. Wanneer een bepaalde pose is gekozen, zal de mal worden gemaakt. Dit neemt maximaal 30 minuten in beslag. Ten slotte zal Marissa de gehele 3D gipsafdruk afwerken. Afhankelijk van jouw persoonlijke keuze zal zij de gipsafdruk op een houten kader, een metalen voetstuk, een zwarte stalen staander of in een geschenkdoosje plaatsen.

Verschillende soorten bodycasting

Er zijn verschillende soorten 3D gips beelden waar je uit kan kiezen. Zo is het mogelijk om een beeld te maken van je hoofd, je handen, je borstkas, je buik tijdens de zwangerschap, of van de voetjes of handjes van jouw baby wanneer die nog klein is. Zelfs met je lieve viervoeter kan er een uniek beeld worden gemaakt.

Koester de mooie momenten

Of het nu gaat om het vereeuwigen van je huwelijk, of het koesteren van de babytijd van je kind, met 3D gips kan je al deze mooie momenten vastleggen en een geschikt plaatsje geven in het huis. Ook is het mogelijk om deze gelegenheid te delen met bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin door hem of haar een cadeaubon te geven voor een unieke bodycasting op maat. Zo’n uniek cadeau zal zeker worden gewaardeerd, omdat het echt iets persoonlijk is en deze persoon voor altijd zal worden herinnerd aan dat ene speciale moment in zijn of haar leven.

Ben jij nu helemaal enthousiast geworden en wil jij zelf ook een bodycasting op maat laten maken? Neem dan contact op met Marissa. Zij zal jou helpen om van dat speciale moment, een echte blijvende herinnering te maken.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.