Bodycasting

Bodycasting

Giet jouw persoonlijk verhaal in een unieke sculptuur. Als herinnering aan je zwangere buik, om die speciale vriendschap te vieren of om je trouwe viervoeter te vereeuwigen. Achter elke casting zit een mooi verhaal.

Giet jouw persoonlijk verhaal in een unieke sculptuur. Als herinnering aan je zwangere buik, om die speciale vriendschap te vieren of om je trouwe viervoeter te vereeuwigen. Achter elke casting zit een mooi verhaal.

Bodycasting maakt herinneringen en speciale momenten tastbaar. Het is een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren. Ook het creatieproces is waardevol. Het gunt jou en je dierbaren een moment van bezinning.

Ben je alleen of deel je de afdruk met vrienden of familie? Tijdens de lichaamsafdruk kan je niet anders dan even stilstaan en het gelukkige of moeilijke moment intens beleven.

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.
Een afdruk van je zwangere buik of een borstbeeld van je vriend? Welke cast past bij jou?
Bekijk foto's van de levensverhalen die we in een bodycast hebben gegoten.
Geef een unieke bodycasting op maat cadeau.

Wat houdt bodycasting precies in?

Onder een bodycast wordt een speciale kunstvorm verstaan, waarbij een beeld wordt gemaakt van een of meer lichaamsdelen. Dit wordt gedaan zodat je een moment kunt vereeuwigen en zodat je een blijvende herinnering kunt creëren. Een bodycast kan ook gebruikt worden om een tastbare herinnering aan een dierbare over te houden. Het kan op die manier helpen bij een rouwverwerkingsproces. Als je partner ziek is kun je bijvoorbeeld de hand van jezelf en je partner laten vereeuwigen in een beeld waarbij jullie handen om elkaar verstrengeld zijn. Na het overlijden van je partner heb je op deze manier nog een levendig aandenken, wat kan helpen bij het verwerken van het verlies. Maar bodycasting gebruiken om fijne gebeurtenissen te vereeuwigen is natuurlijk ook mogelijk. Veel jonge ouders kiezen ervoor om de voetjes of handjes van hun kindje te laten afdrukken in beeldvorm. Of de poot van je favoriete viervoeter? Er zijn er nog tal van andere mogelijkheden op het gebied van bodycasting. Vrijwel alles is mogelijk.

De voordelen van bodycasten op een rijtje

Het grootste voordeel van bodycasten is het indrukwekkend mooie artistieke aandenken dat je hiermee creëert. Een bodycast is een haast levensecht beeld dat je gevoelsmatig kan terugbrengen in de tijd. Een intieme en warme herinnering telkens je naar het beeld kijkt. Naast een aandenken, kan een gebodycast beeld ook een prachtig, verrassend en onvergetelijk geschenk zijn voor iemand die je lief hebt. Stel dat je als grootouders wel eens op jullie kleinkind past en jullie willen je (schoon)zoon en/of (schoon)dochter verrassen met een origineel cadeau. Je kunt dan een voetje of handje van jullie kleinzoontje of -dochtertje laten bodycasten en het resultaat als presentje aan de ouders geven. Bodycasting kan op allerlei manieren worden uitgevoerd en er zijn tal van afwerkingen mogelijk. Qua kleuren, materiaalsoorten en dergelijke zijn er heel wat mogelijkheden.

Hoe gaat een bodycast maken in zijn werk?

Het maken van een bodycast is een professionele klus. Dankzij haar jarenlange ervaring kan Marissa steeds een uniek en prachtig beeld maken, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Voordat er gebodycast kan worden, vindt er eerst een intake en screening plaats. Hierbij wordt gekeken naar de precieze wensen die je hebt, terwijl ook de mogelijkheden die wij kunnen bieden goed doorgesproken worden. Ons uitgangspunt is hierbij dat de klant koning is en dat Marissa als ervaren dienstverlener alle kneepjes van het bodycasten beheerst. Na de intake en uitgebreide oriëntatie wordt de bodycasting door Marissa daadwerkelijk uitgevoerd. Dit kan tijdens de intake, maar dit kan ook op een later moment waarvoor dan een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. Om de bodycasting te doen wordt het betreffende lichaamsdeel ingesmeerd met een speciaal mengsel. Deze bijzondere mix is speciaal bereid en vrij van irriterende stoffen. Hierdoor is bodycasten voor iedereen mogelijk, ook voor mensen met huidallergieën. Doordat de huid goed is ingesmeerd, komt elk huiddetail goed op de mal terecht om een perfecte afdruk – een haast levensechte replica van een hand, voet of gezicht – te maken. Vervolgens wordt de mal verder afgewerkt in ons atelier. Lees hier meer over ons creatieproces.

Mogelijkheden qua afwerking

Bij het afwerken wordt onder meer aandacht besteed aan het perfectioneren van details en komt er een verflaag over het resultaat heen. Dit gebeurt niet alleen om de juiste kleur te creëren, maar ook zorgt een verflaag ervoor dat het beeld langer in goede staat blijft. Verder kan er bij de afwerking, rekening houdend met de wensen van de klant, gekozen worden voor extra uitstraling door het beeld op een fraaie manier te presenteren. Dit kan bijvoorbeeld door een sokkel van steen of hout onder de bodycast aan te brengen, deze in te lijsten, of het beeld nog meer cachet te geven door deze te presenteren via een prachtige schilderijlijst. Het voordeel van een lijst is dat je extra elementen kunt toevoegen. Heb je een babyvoetje ingelijst, dan kun je in een lijst ook zijn of haar naam toevoegen, of bijvoorbeeld het geboortekaartje. De mogelijkheden zijn eindeloos! Bekijk hier enkele foto’s.

Dankzij de jarenlange ervaring van Soy met bodycasting in België kan je er zeker van zijn dat het een unieke en prachtige ervaring zal worden.

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.