Bodycasting

Bodycasting in België

Giet jouw persoonlijk verhaal in een unieke sculptuur. Als herinnering aan je zwangere buik, om die speciale vriendschap te vieren of om je trouwe viervoeter te vereeuwigen. Achter elke casting zit een mooi verhaal.

Giet jouw persoonlijk verhaal in een unieke sculptuur. Als herinnering aan je zwangere buik, om die speciale vriendschap te vieren of om je trouwe viervoeter te vereeuwigen. Achter elke casting zit een mooi verhaal.

Als je op zoek bent naar een unieke manier waarop je een blijvende herinnering vast kan leggen, dan is bodycasten echt iets voor jou. Er zijn vele soorten bodycasts die we kunnen maken en elke soort biedt een unieke toevoeging aan het leven. Zo kan het zijn dat het je iemand laat herinneren of een bepaalde gebeurtenis laat herinneren, maar natuurlijk kan het ook goed helpen bij een rouwproces. Soy biedt je unieke mogelijkheden op het gebied van bodycasting in België.

Wat is bodycasting?

Een bodycast kun je zien als een kunststuk. Door middel van een speciale mix worden delen van het lichaam, huisdieren of bepaalde objecten afgedrukt waardoor je een tastbaar kunststuk krijgt. Voordat het kunststuk wordt gemaakt, vindt er eerst een consult plaats. Er worden dan ideeën gedeeld over het model en de mate waarop de wensen kunnen worden gerealiseerd. Vervolgens zal het lichaam of het object met het speciale mengsel worden ingesmeerd. Dit middel is allergenenvrij, dus het is voor iedereen te gebruiken. Alle kleine details worden duidelijk weergegeven op de mal. Zodra dit gedaan is, wordt de mal meegenomen naar het atelier waar het verder zal worden afgewerkt. Lees hier meer over ons creatieproces.

Het uiteindelijke resultaat

Zodra het ontwerp klaar is, zal het worden bewerkt zodat de kleuren en het materiaal goed blijven. Het dient natuurlijk wel een hoogwaardig kunstwerk te worden. Door middel van professionele materialen, wordt het kunststuk voor je bewerkt en staat je herinnering vast. Vanaf het eerste moment van het ontwerpproces ben je erbij. Het is dus altijd mogelijk om je wensen op te geven en aanpassingen te laten doen zodat jouw herinnering helemaal perfect wordt.

Wat voor soorten bodycasts zijn er?

Het is mogelijk om verschillende soorten bodycasts te laten maken. Dit kan variëren van een ontwerp waarbij jij en je partner elkaars handen vasthouden, tot een afdruk van de buik van iemand die zwanger is. Dit zijn unieke momenten en die wil je dan ook zo uniek mogelijk vastleggen. Met een bodycast kun je erop rekenen dat dit een geweldige en originele manier is om dit soort gebeurtenissen vast te leggen. Je hebt dan een unieke en tastbare herinnering.

Leuk als cadeau

Een bodycast maak je niet alleen om jezelf er een tastbare herinnering mee te bezorgen, maar het is natuurlijk ook leuk om er echt een kunstwerk van te maken wat je vervolgens cadeau kunt doen. Hoe leuk is het om bij iemand aan te komen met een cadeau waar ze echt iets aan hebben en wat er gewoon prachtig uitziet? Laat iemand een afdruk maken van zijn of haar handen of maak zelf een afdruk van een pootje van een dier die ze erg koesteren, om deze vervolgens vast te leggen als een bodycast. Als het je niet lukt om een ontwerp te laten maken, kun je er ook altijd voor kiezen om een cadeaubon aan te schaffen waarmee je de persoon in kwestie kan verrassen zodat hij of zij zelf een bodycast kan laten maken.

Soy voor bodycasting in België

De oprichtster van Soy is Marissa. Na 20 jaar in de scheepvaart te hebben gezeten heeft ze besloten om het roer helemaal om te gooien. Vol met passie luistert ze naar de verhalen die mensen haar te vertellen hebben, om vervolgens hun herinneringen om te zetten in een tastbaar kunststuk. Vele mensen worden er gelukkig van als ze een prachtig kunststuk aangereikt krijgen. Dit is helemaal het geval als zij zelf hebben meegewerkt in het ontwerp proces. Dit geluk wordt weer ontvangen door Marissa, die hierdoor gemotiveerd wordt haar passie in haar werk voort te zetten.

Als je zelf van plan bent om een eigen herinnering vast te laten zetten, dan kun je altijd contact opnemen om informatie hierover op te vragen. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om direct een afspraak te maken om een bodycast te laten maken. Wil je liever iemand een prachtig cadeau doen? Ook dan is het mogelijk hierover een afspraak te maken of een cadeaubon te bestellen. Een bodycast is een prachtig cadeau voor jezelf, maar ook zeker voor anderen. Dankzij de jarenlange ervaring van Soy met bodycasting in België kan je er zeker van zijn dat het een unieke en prachtige ervaring zal worden. Bekijk de mogelijkheden dus snel bij Soy!

Bodycasting maakt herinneringen en speciale momenten tastbaar. Het is een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren. Ook het creatieproces is waardevol. Het gunt jou en je dierbaren een moment van bezinning.

Ben je alleen of deel je de afdruk met vrienden of familie? Tijdens de lichaamsafdruk kan je niet anders dan even stilstaan en het gelukkige of moeilijke moment intens beleven.

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.
Een afdruk van je zwangere buik of een borstbeeld van je vriend? Welke cast past bij jou?
Bekijk foto's van de levensverhalen die we in een bodycast hebben gegoten.
Geef een unieke bodycasting op maat cadeau.
Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.