banner-creatieproces-white

Creatieproces

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.

Een intiem proces met als eindresultaat een knappe sculptuur om te koesteren.

Kennismaking

Is er een moment of een persoon in je leven waar je graag een tastbare herinnering aan wil? Samen gaan we op zoek naar de cast die het best bij jou en je verhaal past. Omdat bodycasting een intiem proces is dat ook emotioneel kan zijn, nodig ik je graag eerst uit voor een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we elkaar leren kennen en geef ik je alle informatie die je wenst.

Casting

Tijdens de casting maken we een 3D afdruk van jouw lichaamsdeel of dat van je dierbare vriend, ouder, baby of huisdier. We maken de afdruk in mijn atelier waar we alle privacy en rust hebben die nodig is. Eerst gaan we de juiste positie oefenen alvorens écht van start te gaan.

Wanneer deze bepaald is maak ik een alginaat aan wat aanvoelt als een lauwe pap. Alginaat is een medisch goedgekeurd product en is 100% veilig voor de huid. Nadat deze is opgesteven verwijderen we de handen en zit het werk er voor jullie op en ga ik er verder mee aan de slag.

De duur van een casting ligt tussen de 30 tot 90 seconden voor een baby, 3 minuten voor een handbeeld. Zwangere buiken, gezicht, borstbeeld en torso’s kunnen tot 30 minuten duren.

Sculptuur

Na de afdruk werk ik de cast af tot een unieke sculptuur. Het wordt een mooi interieurstuk dat een speciale plaats bij je thuis verdient. Ik lever het beeld af in een houten kader, op een metalen voetstuk, een zwarte stalen staander of in een geschenkdoosje. We maken een afspraak zodat je je beeld persoonlijk in ontvangst kan nemen.

Een afdruk van je zwangere buik of een borstbeeld van je vriend? Welke cast past bij jou?
Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.